KRISTIANSAND: – Vi merker at det er stoff i byen som gjør våre brukere dårligere, sier feltsykepleier Liv Bente Sunde i Kristiansand kommune.

– Vi får flere henvendelser og ser at miljøet er mer urolig. Ut fra symptomene deres har vi mistanke om at det narkotiske stoffet pmma er kommet til byen, sier hun.

Politiet i Agder har ikke gjort beslag av det livsfarlige narkotiske stoffet pmma.

– Men det er ting som kan tyde på at stoffet er i byen, sier Dag Tallaksen som er avdelingsleder for uro— og narkotikaavsnittet.

– Om stoffet er rent eller blandet ut med pmma, vet vi ennå ikke. Heller ikke om selgerne har blandet inn stoffet bevisst. Men brukerne er ikke klar over at de får det, sier han.

Gjenopplivet

Lars (39) har vært sprøytenarkoman i vel 25 år. Fredag kjøpte han det han trodde var amfetamin. Før han segnet om fikk han hjelp av kommunens feltsykepleier Liv Bente Sunde, som fikk sendt ham til legevakten, og videre med ambulanse til akutt innleggelse på sykehuset.

— Jeg kjente det med en gang. Først fikk jeg vondt i hjertet. Så fikk jeg hjertekrampe. Det kjentes ut som hjertet ble klemt fast. Jeg visste at nå skjer det. Angsten; nå dør jeg. Så ble alt svart.

Slik beskriver Lars dødsopplevelsen i Fædrelandsvennen onsdag.

Advarer

Sammen med tre andre rusmisbrukere advarer han i avisen mot det narkotiske stoffet som nå selges på gata i Kristiansand.

— Klart vi er bekymret. Vi vet jo ikke lenger hva vi får, sier en av dem.