HOVDEN: I et eget aktivitetsrom kan barn fra tre til seks år leke sammen med en voksen fra alpinsenteret. I fjor jul var første gang med et slikt tilbud til familier på skiferie.

— I fjor var det forholdsvis beskjedent, men vi opplever en økende pågang i år. Det er veldig enkelt å la minsten bli her når han blir lei av eller ikke kan stå på ski, sier Sture Christian Pilegård, daglig leder for Hovden alpinsenter til Fædrelandsvennen.

Han tror foreldrene setter pris på litt alenetid på ski.

— Man får mulighet til å være litt kjærester, ikke bare mamma og pappa, sier Pilegård

Koster hundre kroner

Pass av barn koster hundre kroner for inntil tre timer. Pilegård anslår at det er mellom 15 og 20 barn innom lekerommet i løpet av dagen.

Blant aktiviteten er tegning og dansing til musikk. Og så er det eget afterski for barn, der barna kan få malt ansiktet. Lekerommet er også tilgjengelig for barn i følge med foreldre.

Etter det Pilegård kjenner til, er alpinsenteret øverst i Setesdal alene om å tilby barnepass på denne måten.

Flest dansker og tyskere

Så langt er det flest danske og tyske foreldre som benytter seg tilbudet.

— Det er ennå litt uvant for nordmenn, mens dansker og tyskere har et mer avslappet forhold til å la minsten være for seg selv her, sier Pilegård.

- Julen er vel barnas høytid, burde de ikke heller vært sammen med familien?

— Det er ikke den store adskillelsen å være borte fra familien en halvtimes tid, sier Pilegård.

Mot rekordbesøk

Romjulen har ellers vært svært godt for Hovden alpinsenter. Søndag, lille nyttårsaften, ble det satt ny besøksrekord for denne dagen med 2500 mennesker i bakken.

— På slutten av dagen kan jeg svare på om det blir nye rekord for romjulen, men vi ligger godt an. I år har det vært usedvanlig mye tyskere og dansker, sier Sture Christian Pilegård til Fædrelandsvennen.