VENNESLA : I dag er det 42 dager til julegrana tennes i gågata. Fra 29. november og fram til lille juleaften vil det bli liv og røre i Vennesla sentrum. Programmet er nær spikret.

— Det er tredje året vi samarbeider med frivillighetssentralen om julemarkedet. Det blir et felles opplegg, fullt av tradisjonelle aktiviteter, konserter og mye annet, lover leder av næringsforeningen Kjøp i Vennesla (KIV), Nina Ledang.

- Et marked for sansene

— I en hektisk førjulstid skal besøkende kjenne roen og lukten av bål i gågata. Det skal bli et marked for sansene, sier Jorunn Sagen Olsen, leder av Vennesla frivillighetssentral.

Julemarkedet vil ha sitt hovedtilholdsssted utenfor kulturhuset. Her kommer 12 boder som skal fylles med innhold fra lokale nisjehåndverkere. Det blir salg av heimbakst, treleker, keramikk, strikketøy, glass og sølvtøy, for å nevne noe.

Bodene er på plass 1. desember. Den offisielle åpningen som barnehagene står for, skjer fire dager senere.

Barnehagene åpner

Tanken er at barna skal få kjennskap til frivillig arbeid. Barnehagene har i høst hatt et felles prosjekt og skal selge det de har laget på markedet. Pengene skal gå til et dagsenter for psykisk utviklingshemmede i Sri Lanka. De skal også selge julegrøt til inntekt for barn og familier i Vennesla kommune som ikke har det så godt.

— I tillegg har vi leid inn en lokal bonde med hest og slede. Han er til stede noen dager før jul, sier Nina Ledang.

Konserter

Den kulturelle delen vil foregå inne i kulturhuset. Foruten lesestund for barn, blir det konserter og teater.

— Vi skal arrangere en større utekonsert og har noen navn på blokka. Det er ikke Maria Arredondo, sier Ledang hemmelighetsfull.

Til lørdag 8. desember er alle barnekor i bygda invitert, og på kvelden holder bandet Tidløs konsert. 13. desember skal Vennesla musikkgymnas rocke julen inn, også det i kulturhuset.

Handelsstanden åpner dørene

Er du mest opptatt av shopping, holder alle butikkene langåpent uke 50 og 51. Det blir nattåpent to torsdager, og søndag 23. desember er butikkene søndagsåpne.

KIV-leder Nina Ledang bryr seg ikke om konkurransen fra Sørlandssenteret.

— Venndøler er tradisjonelt trofaste mot sine lokale miljøer. Vi kan ikke konkurrere med Sørlandssenteret. De må leve sitt eget liv, sier hun.