FLEKKEFJORD: Administrerende direktør Øyvind Iversen ved Simek i Flekkefjord hadde en god dag i går. Etter en tøff periode der 100 ble oppsagt i mai og 100 nylig denne uka beskjed om at de blir permittert fra august, ble det i går klart at Simek har fått kontrakt på et stort supplyskip for levering neste sommer. Kontrakten er verd 200 millioner kroner, og innebærer at det blir full aktivitet ved bedriften fra rundt årsskiftet.

— Jeg har god tro på at vi skal få inn flere kontrakter i tillegg til denne, sier Øyvind Iversen som må leve med at det blir en slakk høst på hjørnesteinsbedriften i Flekkefjord.

— Vi har en del mindre arbeider og skal drive en viss mekanisk virksomhet gjennom høsten. Men når delene til skipet kommer fra Polen senhøstes, trapper vi opp. Vi håper derfor at folkene våre er tålmodige og blir hos oss gjennom en permitteringsperiode.

Torsdag var det dåp og festivitas på Simek da supplyskipet Caspian Provider ble døpt. Men det var malurt i begeret, for samtidig fikk 100 permitteringsvarsel.

Skipet som nå skal bygges er svært likt Caspian Provider, men Simek-sjefen vil ikke opplyse hvem oppdragsgiver er eller til hvilket land skipet skal leveres.

— Vi har avtalt at vi skal vente litt med å gå ut med navn på oppdragsgiver, sier Iversen som både for egen del og for de ansattes del synes det var langt lettere å ta ferie etter gladmeldingen om storordren.

Fra vinteren regner han med at bemanningen igjen er oppe på 250. og Øivind Iversen blir overrasket om ikke nye ordre kommer inn den nærmeste tiden.

Og ferie og storkontrakt ble feiret med en tur på Fjellparkfestivalen på fredagskvelden. – Om det ikke akkurat blir gladrock å høre, er jeg sikker på at stemningen blir fin der, sa en letter Simek-direktør på vei til Norges eldste rockefestival