KRISTIANSAND: 3,75 ganger pengene igjen kan man få dersom man mener at det vil være minst 2,5 centimeter snø på bakken julaften.

Dersom man ikke tror på hvit jul, kan man vente seg 1,22 ganger pengene igjen. Målepunktet for snødybden er Kristiansand lufthavn Kjevik.

Også i Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim er det laget tilsvarende veddemål.

Fvn.no har ikke oversikt over snødybden ved flyplassen julaften i fjor, men på målepunktet ved Oddernes ble det i målt 41 centimeter med snø.

— Det er temmelig sikkert at oddssetteren studerer litt statistikk for målestasjonen og ser hva konkurrentene har på eventuelle tilsvarende odds. Oddssetteren sitter langt unna, så det kan være penger å tjene dersom man sitter med insideinformasjon, sier pressetalsmann Kjell Hanssen i spillselskapet Unibet.

Han opplyser at spillet føyer seg inn i kategorien med uteomsportslige spill.

— Det går er tråd med en ny trend innenfor oddsspill. Slike spill har dukket opp de siste 5-6 årene, gjerne i forbindelse med stortingsvalg, presidentvalg og nå nylig på Idol, sier Hanssen.

Meteorologisk institutt har bare varsel ti dager fram i tid. I løpet av den perioden er det ikke ventet vær som er i stand til å lage voldsomt mye snø.