— Jeg er positiv til en vurdering av sammenslåing. Det er en spennende tanke, sier Kristian Landmark (MDG).

Politikeren, som sitter som rådsmedlem i Cultiva, er også regissør, musiker, forfatter og komponist. 30-åringen ønsker at stiftelsen raskest mulig skal friskmeldes økonomisk, for igjen å kunne bidra inn i kulturlivet. Landmark mener derfor bufferkapitalen bør økes.

— Cultiva kan bli en fantastisk ressurs for byen i lang tid fremover. Derfor er det viktig å velge et langsiktig perspektiv nå, sier han, og får støtte fra daglig leder ved Christiansands Kunstforening, Cecilie Nissen.

— Begge de to forslagene er interessante. Men det blir kjempeviktig å se på formålsparagrafene. Skal det gis mest støtte til kompetanse eller kultur. Jeg tenker det ikke er noe galt i å styrke hele regionen, og ikke nødvendigvis bare Kristiansand, sier Nissen, som etterlyser mer informasjon.

— Hovedsaken er å sammenligne de to, og se hva som gjør at kompetansefondet fungerer og ikke Cultiva. Er det bufferkapitalen, så bør man gjøre noe med det. Man bør også se om det er forskjeller på den faglige kompetansen i de to styrene, sier Nissen, som også er vararepresentant i bystyret for Venstre.

— Det blir meningsløst å legge Cultiva i en møllpose de neste ti årene. Man må tenke nytt. Poenget er jo at Cultiva skal virke.

Kunstnerisk leder for Punktfestivalen, Erik Honoré, har de siste månedene vært uoffisiell talsmann for gruppen av 87 kulturarbeidere som har protestert heftig mot Cultivas nye målsetning om å gjøre Kristiansand til barnas kulturby. Honoré er avventende til å kommentere forslagene som skal diskuteres til tirsdag.

— Jeg har involvert meg i hvordan midler bør fordeles, for det føler jeg at jeg har kunnskap om. Men jeg har ikke nok innsikt til å uttale meg om dette, sier han.