KRISTIANSAND: Datapartiet i Gimlehallen samler tusen ungdommer denne uka, der folk sitter benket foran dataskjermer. 70 vakter sørger for ro og trygghet.

Men allerede første kveld på partyet mandag gjorde vaktene beslag.

— Vi samarbeidet naturligvis med vaktene i Gimlehallen, og de fulgte vårt råd om å varsle straks det ble gjort funn av ulovige gjenstander. De tre gjenstandene politiet fikk varsel om er alle ulovlige. Batangakniven er ulovlig å innføre i Norge. Det er et meget farlig redskap. Brevåpneren/kniven kan brukes som stikkvåpen, og det er ulovlig å ha med seg dette på offentlig sted, sier Hans Martin Skovly, lederen av forebyggende avsnitt ved Kristiansand politistasjon.

Bekymringsfullt

— Det som er bekymringsfullt er at ungdommer tar med seg et helt naturtro våpen. Denne revolveren skal det mye til for å se og oppdage som uekte. Den kan skape frykt, og at den i all sin enkelhet er en lighter gjør ikke at vi ser mindre alvorlig på forholdet, fremholder Skovly.

Han berømmer vaktene på datapartyet for deres våkenhet. Samtidig retter han en advarsel til foreldrene om å sjekke hva deres barn har med seg.

Fra Kristiansand

— Disse tre gjenstandene ble forsøkt tatt med inn på datapartyet av to gutter fra Kristiansand, 15 og 17 år gamle. Det er viktig at ungdommene får vite at å ha med seg slike gjenstander på offentlig sted er ulovlig, og at det kan bli strafferettslige reaksjoner, sier Skovly.

Politiet skal jevnlig besøke datapartyet, og kommunens feltteam er også på plass i Gimlehallen mens ungdommene er samlet foran dataskjermene denne uka.