KRISTIANSAND: Det var i forrige uke at Norsk Tipping varslet butikken i Kristiansand om unormal spillaktivitet. Ifølge selskapet skal det ha blitt gamblet for store summer uten at det ble tilført frisk kapital til systemet.

— Storspiller

— Norsk Tipping varslet om at butikken hadde en storspiller, men det var ikke tilført penger i kassa. Det var et misforhold mellom det som ble spilt for og det som ble satt inn av penger, opplyser etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til fvn.no.

Mannen ble pågrepet og arrestert i forrige uke. Saken ble anmeldt av butikkeieren på torsdag. Etter det fvn.no erfarer, ble svindelen oppdaget dagen i forveien.

— Vedkommende er siktet for å ha benyttet bedriftens penger til spill fra egen spillkonto. Det er noe uklart hvordan det har skjedd. Men ting kan tyde på at mannen har overført penger fra bedriftens konto til sin egen spillprofil. På den måten har han spilt bort store summer blant anne gjennom Oddsen, opplyser Nesland.

Ekjenner

I avhør har mannen tilstått underslaget.

— Han har erkjent underslag, men det er noe uenighet om enkelte forhold. Blant annet spriker det i forhold til hvor mye som er underslått. Underslaget ligger i størrelsesorden 100.000 til 300.000 kroner, opplyser Nesland.

Ifølge politiet skal underslaget ha pågått over flere måneder. Mannens ulovlige aktivitet har skjedd mens han har vært alene i butikken.

Nesland forklarer at mannen har hatt tilgang til både spillsystemet til Norsk tipping samt bedriftens konto. På den måten har han klart å overføre penger til sin egen spillprofil.

Ifølge Nesland har mannen hatt gevinst gjennom spillene. Men det har vært snakk om små beløp. Etter det fvn.no erfarer skal mannen ved en anledning å forsøkt å spille for omkring 70.000 kroner på Rikstotto. Det skal ha vært i den forbindelse at svindelbobla sprakk.

Løslatt

Etter å ha blitt avhørt, ble mannen løslatt fra varetekt. Politiet har tatt beslag i mannens kontoer.

— Ettersom all aktivitet har skjedd elektronisk, er det ikke fare for bevisforspillelse. Vi får i dag tilsendt all nødvendig dokumentasjon fra Norsk Tipping, opplyser Nesland.

Den siktede mannen er bosatt i en av nabokommunene til Kristiansand.

Har du et nyhetstips? Ring oss på 03811 eller send epost.