KRISTIANSAND: I gårsdagens utgave av Fædrelandsvennen gikk ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, hardt ut mot byens tiggere. Politiet og Kristiansand kommune skal starte en offensiv mot tiggingen.

— La markedet virke. Ingen inntjening er det eneste språket vi har rett til å benytte. Alle kristiansandere kan bidra her. Ikke gi penger når de kommer med koppen foran deg. Anmeld truende oppførsel. Gjør det uinteressant for dem å være her i byen, oppfordrer ordfører Sørensen.

Tidligere domprost i Kristiansand, Dag Nordbø, liker ikke at man forsøker å presse bort tiggerne.

— Tiggere minner oss om at det eksisterer en annen verden enn den rike de fleste av oss tilhører. I så måte er det et alvorlig tankekors at vi skal forsøke å regulere dem bort. Nøden blir ikke mindre fordi om vi feier den vekk fra gatene. Kosmetikk kan også lukte, sier den tidligere domprost i Kristiansand, nå rådgiver, Nordbø.

Han sier han har problemer med å svelge politikernes ønske om å fjerne tiggerne.

— Jeg vet det er komplisert. Noen tigger av nød, andre driver organisert kriminalitet. Men uansett minner de oss om en nød vi kanskje trenger å bli minnet om. Kanskje vi faktisk trenger dem i bybildet, sier Nordbø.