KRISTIANSAND: Rundt 40 personer ofrer også i år påsken for å gjøre være i beredskap dersom noe skulle skje på de store utfartsstedene.

— Folk ser oss på ski når vi går løypepatruljer, de ser scooteren vår og når vi har aksjonsøvelser, sier informasjonsansvarlig i Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps, Alfred Georg Klausen, til fvn.no.

På Hovden er det Røde Kors-hytta like ved busstasjonen som også i år, i likhet med hvert eneste år siden starten av 70-tallet, er hovedkvarter.

Tar med egen ambulanse Hjelpekorpset fra Kristiansand er på plass med cirka 17 personer. Blant utstyret som ble klargjort i går kveld var en scooter med slede. Ytterligere en scooter er allerede på plass.

I tillegg reiser hjelpekorpset med brus og suppe til en suppestasjon, mannskapsbil og ikke minst egen ambulanse, som kommer i tillegg ambulansen som er stasjonert fast i Bykle.

Skredsøkeutstyr er klart til bruk på Hovden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lite snø Hjelpekorpset fra Vennesla reiser til Brokke, hjelpekorpset fra Søgne reiser til Bortelid og hjelpekorpset fra Mandal reiser til Ljosland. Alle disse stedene er Røde Kors på plass med mannskaper og to scootere med sleder.

— Hjelpekorpset i Songdalen har beredskapen i Eikerapen, men der er det for lite snø. Hjelpekorpset i Lister har ansvar i Knaben, men der er lite snø, sier Klausen. Hjelpekorps fra Rogaland har beredskap i Sirdal.

Øver hele vinteren - Påska er veldig koselig og sosial, sier Tiri Swanstrøm. Hun har vært med i hjelpekorpset i tre år og er klar for Hovden-beredskap i påska.

- Merker dere adrenalinet når det smeller?

— Vi har øvd gjennom vinteren og folk vet hva de skal gjøre. Det går på rutine, sier Swangstrøm.

Tall fra Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps viser at hjelpekorpsene i landsdelen bistod 86 skadede i påsken 2009, noe som er en nedgang fra toppåret 2006. Da ble 164 skadede hjulpet.

Samler inn flasker Hjelpekorpsets arbeid finansieres av givere og medlemmer, men også av brusdrikkende påsketurister.

— Vi har 21 pantekonteinere på Hovden på flere parkeringsplasser. Folk er flinke med å kaste flasker i pantekonteinerne, slik at de slipper å ta med seg flaskene hjem eller pante dem, sier Klausen.

Påskeberedskapen starter i morgen og varer fram til 2. påskedag.