KRISTIANSAND: Fra 1. juni overtar starter Widerøes overtakelse av SAS’ flygninger på Vestlandet. Det første som skjer er at alle de seks flygningene på tre tur/retur-avganger mellom Kristiansand og Stavanger kuttes fra 28. juni til 9. august, bekrefter informasjonssjef Siw Sandvik i Widerøe.

– Vi går inn i SAS’ planlagte program. Fra 9. august går vi tilbake til de ordinære avgangene, sier Sandvik.

Flere kutt

Sommerkuttene rammer også to Stavanger-avganger til Trondheim og den ene flygningen fra Stavanger til Kristiansund, opplyser distriktssjef Ann Elin Ringseth Hansen for SAS i Stavanger, til Stavanger Aftenblad.

Widereøe vil i en periode ha én avgang fra Kristiansand til Bergen, mens SAS skal ha fem. Hvor mange av disse man kutter ut i sommer, kunne ingen i SAS svare på fredag kveld.

Ferien

Flygningene innstilles på grunn av lavere antall reisende på strekningene i ferieukene. Et stort antall av passasjerene er vanligvis forretningsreisende eller folk som reiser i jobbsammenheng.

– Disse uteblir for en stor del i ferien, sier Ringseth Hansen.

Av den grunn finner SAS det hensiktsmessig å innstille avgangene for en seks ukers periode fra 28. juni til 9. august, sier distriktssjefen.

Kjevik til Widerøe

SAS kommer dessuten til å la datterselskapet Widerøe overta operatøransvaret for flygningene fra Sola til Kristiansand og Kristiansund permanent fra 1. juni.

De to selskapene er blitt enige om skiftet og om lag 50 piloter og 25 kabinansatte i SAS er tilbudt å følge med på lasset over til Widerøe.

Samtidig med skiftet kommer også mer moderne, raskere og miljøtilpasset flymateriell til å bli satt inn på rutene. Widerøe vil la nye Dash 8-fly med 50 eller 78 seter erstatte de 20 år gamle Fokker 50-maskinene med 50 seter som har trafikkert strekningene de siste årene.

Nyere fly

– Widerøe fortsetter med samme kapasitet, men har nyere, og mer miljøvennlige fly enn de gamle Fokker 50, som fases ut, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Rutene blir overtatt gradvis fra 1. juni til september.