KRISTIANSAND: 1. juni skal han og kona på gallamiddag på det norske slottet fordi den nederlandske dronningen Beatrix kommer til Norge. Det fikk han vite om for bare tre dager siden.

— Jeg gleder meg voldsomt og er mer nervøs enn foran et mesterskap. Når du går mesterskap, har du trent for det i mange år, nå kommer det plutselig ut av løse luften at jeg skal møte dronningen. Det var helt utrolig, sier han.

KOMMER TIL NORGE: Dronning Beatrix av Nederland kommer til Norge 1. juni. FOTO: REUTERS Foto: MICHAEL KOOREN

Verdenskjent skøytestjerne Kees Verkerk og kona jobber nå i familiebedriften Hamresanden Camping og Appartments. Tidligere har den verdenskjente skøyteløperen blitt olympisk mester på 1500 meter i Grenoble i 1968, tatt tre OL-sølv og blitt verdensmester både i 1966 og 1967. Og med en slik merittliste er det kanskje ikke rart at han har møtt dronningen før.

— Jeg traff henne i 1964 da hun var prinsesse, jeg var i hennes bryllup i 1968 og da hun var på statsbesøk i 1984 traff jeg og min kone både henne og Klaus, sier han.

Verkerk har også møtt både moren og sønnen til dronningen.

Fikk fortjenestemedalje

— Jeg fikk dronningens fortjenestemedalje av hennes mor i 1968 og satt ved siden av sønnen hennes på olympiaden i Lillehammer i 1994, sier han.

Dagen etter gallamiddagen skal han møte dronningen igjen, sammen med andre nederlendere, for å fortelle hva han gjør i Norge.

Tviler på campingbesøk

— Vi skal fortelle ham om campingen, sier han, men tviler på at dronningen kommer til å komme innom der.

— Jeg tror ikke det, men det hadde kanskje gått med sønnen hennes, han er jo ganske sporty.

Statsbesøk

Dronningen er på statsbesøk i Norge fra 1. – 3. juni. I tillegg til å spise gallamiddag skal dronningen blant annet besøke Stortinget, være med på et næringslivsseminar i Oslo Militære Samfund, møte medlemmer fra den nederlandske koloni i Norge og gå på byvandring i Bergen.