En kveld da han kom på middag til sin fraseparerte kone og deres felles sønn, begynte de å krangle. Da skal mannen ha kastet en kjøkkenskuff mot kvinnen, og den ene siden løsnet og traff henne i ryggen. Han skal også ha slått henne i ansiktet.

Da 25-åringen møtte i Kristiansand tingrett fortalte han at han husket å ha kastet kjøkkenskuffen, men at han ikke husket å ha slått henne i ansiktet. Han husket imidlertid at det var fysisk håndgemeng.

Frikjent for drapstrusler

Samme kveld har kvinnen fortalt at han sa «Jeg vil drepe deg og kaste deg og ingen vil finne deg» til henne. I retten sa den tiltalte mandalitten at han verken husket å ha gjort det eller kunne ha fremstilt slike trusler. I Kristiansand tingrett mente de det var såpass mye usikkerhet knyttet til det, at de frikjente mannen for det. Han ble imidlertid dømt for vold mot sin tidligere ektefelle. Kristiansand tingrett mente det var skjerpende at han hadde blitt dømt for vold mot kvinnen tidligere, at det var barn til stede i huset og at han prøvde å hindre ekskonen i å ringe etter hjelp.