FARSUND: Det var 21. februar i år at Lyngdal-mannen gikk inn på en restaurant i Lyngdal og spurte flere om hvor eks-samboeren var. Han forklarte at han skulle la hunden ta livet av henne.

Han fortalte dessuten at hunden var dem farligste som fantes og hadde verdens kraftigste bitt.

Noen dager senere, 2. mars, at 34-åringen raserte huset han og samboeren hadde delt. Ved hjelp av motorsag ødela han mye av inventaret. Vinduer i huset var blitt knust og inventar ødelagt.

Politiet ble varslet og til politiet tilstod 34-åringen at han hadde et voldsomt sinne overfor samboeren. Han forklarte videre at han slet med rus. I retten sa 34-åringen seg ikke skyldig.

Aktorene Hellek Rue og Terje Kaddeberg Skaar mente at 34-åringen burde dømmes til 60 dagers fengsel. Dommerne var delte og meddommerne Ragnhild Galdal Høydal og Bjørn Arild Skeibrok mente at mannen burde dømmes til 70 timers samfunnsstraff.

Årsaken er at 34-åringen har opplyst at han har redusert rusproblemet sitt. Han mener at soning kan medføre nye rusproblemer og at han derfor mente han at samfunnsstraff var riktigere straff.

Sorenskriver Harald Jølle mente at 34-åringen burde blitt dømt til 60 dagers fengsel. I tillegg til samfunnsstraff må domfelte betale 3000 kroner i saksomkostninger til statskassa.