KRISTIANSAND: Onsdag publiserte politiet resultatene av innbyggerundersøkelsen for 2012. Der kommer det fram at politiet i Agder fortsatt sliter med lav tillit blant folk flest.

Kun 54 prosent av de spurte i undersøkelsen oppga at de var fornøyd med politiets tilgjengelighet ved akutte hendelser. Dette er faktisk en bedring fra 2010, da tallene var nede i 50 prosent.

Fire av ti mener politiet gjør en for dårlig innsats mot narkotika og det samme gjelder for folk inntrykk av politiets forebyggende arbeid.

— Vi konstaterer at tilliten til politiet i Agder fortsatt er for lav, og det er beklagelig, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

— Men til tross for denne nedgang i tilliten, svarer 83 prosent av innbyggerne i Agder at de føler at politiet skaper trygghet. Det er vi veldig fornøyd med. Vi ser også en positiv utvikling av folks inntrykk av etterforsking av organisert kriminalitet, narkotika, ran og vold, sier hun.

Sett opp mot de andre politidistriktene ser tallene bekmørke ut for Agder politidistrikt. Agder er i bunnsjiktet, både når det gjelder tillit, tilstedeværelse, informasjon, krisehåndtering/ulykker, å opprette ro og orden og i etterforskning av kriminalitet som tyveri, innbrudd og hærverk.

Likevel oppgir over 90 prosent av de spurte i Agder at de føler en trygghet der de bor.

— Det gjøres mye godt politiarbeid i Agder. I forhold til sammenlignbare politidistrikter scorer vi høyt på de områder Politidirektoratet måler oss på. Dette gjelder blant annet oppklaring av alvorlige straffbare forhold og saksbehandlingstid. Jeg er opptatt av at dette skal komme sterkere fram, sier politimesteren i pressemeldingen.

Hun sier kommunikasjon med befolkningen blir et viktig forbedringsområde i 2013. Undersøkelsen er gjort av TNS Gallup på oppdrag for Politidirektoratet. Totalt 6202 personer landet rundt er spurt om deres forhold og tillit til politiet.