FLEKKEFJORD: I et nyhetsbrev torsdag melder Statens vegvesen om at prosjektet ikke vil koste 345 millioner kroner, men hele 405 millioner kroner.

Fjellkvaliteten under Hidrasundet er dårligere enn først antatt.

– For å redusere sannsynligheten for ras under drivearbeidene, må vi øke overdekningen på fast fjell mellom havbunnen og tunneltaket fra 45 til 50 meter. Konsekvensen er at vi må bygge tunnelen dypere, og at den blir rundt 65 meter lenger enn først planlagt, sier prosjektleder Odd Kaarmo i en pressemelding.

Fvn.no har tidligere skrevet at prosjektet er kostnadsberegnet til 345 millioner kroner. 200 millioner hentes fra ferjeavløsningsmidler, 99 millioner fra bompenger, 37 millioner fra fylkeskommunen og sju millioner fra kommunen.

Statens vegvesen opplyser at prosjektet må være fullfinansiert før tunnelen kan legges ut på anbud. Dermed må saken tilbake til fylkestinget før anbudet kan legges ut.

Saken fremmes nå for fylkestinget 13. — 14. desember.

– Blir finansieringsforslaget godkjent på møtet midt i desember, kan vi sende ut anbudspapirene dagen etterpå. Vi har loddet stemningen blant entreprenørene, og det er stor interesse for jobben med å bygge tunnel til Hidra. Dersom fylkestinget gir sin aksept, kan byggearbeidene komme i gang tidlig i 2012, sier Kaarmo i pressemeldingen.

Her skal tunnelen gå.