KVINESDAL: Totalt ble 54-åringen dømt for kjøp av 1,5 kilo hasj, 150 blåvaliumspiller og 40 piller av sovemedisinen Imovane, samt salg av 2,3 kilo hasj.

Narkotikaen kjøpte han av to personer fra Rogaland vinteren 2009 og våren 2010. I samme periode solgte han 2,3 kilo hasj til fire personer, tre fra Rogaland og en fra Flekkefjord.

30 ble pågrepet

54-åringen ble pågrepet i forbindelse med en større narkoaksjon i Flekkefjord, Kvinesdal og Rogaland mai i fjor. I alt ble 30 personer i alderen 19-57 år pågrepet da 22 polititjenestemenn aksjonerte mot en rekke adresser. Ni av dem var kvinner, resten menn. De fleste var bosatt i Flekkefjord og Kvinesdal.

Politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt opplyser at med unntak av to-tre personer er alle sakene nå avgjort.

— En del ble tatt med mindre mengder og sakene ble dermed avgjort med forelegg. Av de 30 som ble pågrepet er det 54-åringen som er domfelt for å ha hatt befatning med størst kvantum, sier Skaar.

Under aksjonen i fjor ble det beslaglagt hasj, GHB, tabletter, våpen og brukerutstyr for narkotika. De pågrepne tilhørte forskjellige miljøer, men flere av dem kjente hverandre. De fleste av dem var tidligere ustraffet.

Inndrar narkofortjeneste

Den 54 år gamle kvindølen avga en uforbeholden tilståelse i Lister tingrett.

Seks måneder av straffen ble gjort betinget. Han må dermed sone rundt ni måneder i fengsel, med om lag to måneders fratrekk for perioden han satt varetektsfengslet i fjor sommer.

Retten kom også frem til at 146.000 kroner som 54-åringen tjente på narkotikasalget skal inndras.