ARENDAL: — Vi er veldig godt fornøyd med avgjørelsen, sier den siktede 32-åringens forsvarer Paal Berg Helland, til fvn.no.

I et fengslingsmøte i Aust Agder tingrett i dag ble det klart at den 32 år gamle frolendingen, som er siktet for uaktsomt drap etter en ulykke i Froland den16. oktober, blir løslatt fra politiets varetekt på vilkår at han melder seg for politiet tre ganger i uken. Det opplyser jourhavende Per Moseid til fvn.no.

32-åringen er mistenkt for å ha kjørt bilen hvor to personer omkom etter en ulykke på fylkesvei 151 i Froland.

Agder politidistrikt begjærte 31-åringen varetektsfengslet for fire uker med gjentakelsesfare som begrunnelse.

Les også: Ber om fire uker for bildrap

Frolendingen hadde ikke gyldig førerkort da kjøreturen fant sted. Han er tidligere straffet for 25 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort. Han er også domfelt for kjøring i påvirket tilstand. Ifølge aktor Leif Aleksandersen er 32-åringen mistenkt for 11 straffbare forhold etter forrige dom, i tidsrommet 3.–16. oktober.

32-åringens forsvarer mente imidlertid at det ikke er mulig for hans klient å begå ny kriminalitet på grunn av hans helsetilstand og fikk medhold av retten.

Mannen har vært innlagt på sykehus, men ble skrevet ut fredag. Mandag ble han pågrepet og satt i politiets arrest.

Nekter straffskyld

Mannen som den siktede 32-åringen mener kjørte bilen da ulykken inntraff, ble funnet i passasjersetet foran. Han brukte bilbelte. Politiet mener dermed at siktede må ha vært fører av bilen.

I retten nektet mannen straffskyld for alle punkter i siktelsen, bortsett fra medvirkning til grovt tyveri og brudd på legemiddelloven.

Han holdt også fast ved sine tidligere forklaringer til politiet. Verken politi eller forsvarer ønsker å kommentere hva som er kommet fram av opplysninger i politiavhør.

Etter det fvn.no forstår, ønsker ikke frolendingen å sitte i fengsel på grunn av at han trenger medisinsk behandling etter ulykken.

Foreløpig undersøkelser fra Statens vegvesen viser at farten på ulykkesbilen kan ha vært 110 – 120 km/t.

– Det har stått 200 km/t i media, men det er betydelig lavere fart enn det, sier aktor.

Han understreker at de endelige resultatene fra undersøkelsene ikke er klare.

Aktor Leif Aleksandersen. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad