MANDAL: Drapstrusselen skal ha vært årsaken til at en guttegjeng banket opp en medelev i forbindelse med konfirmasjonsundervisning mandag for en uke siden, ifølge Lindesnes Avis.

Den 15 år gamle jenta skal ha mottatt drapstrusselen på e-post helgen i forveien. Hun og voldsofferet hadde sendt e-poster til hverandre, men jenta klarte ifølge faren å videresende noe av innholdet til andre venner. Det var da hun mottok trusselen, som ifølge jentas far lød slik:

«Så en dag kjenner du en kald arm rundt halsen, snu deg og se fjeset mitt før du ikke får puste. Så du skal ta livet av meg? Skal du?»

— Engstelig har hun holdt trusselen for seg selv et par dager. Først etter oppslaget i media våget hun å fortelle historien. Da mente hun det var nødvendig å belyse den andre siden av saken om guttene som banket opp en medelev. Hun hadde fortalt venner om trusselen, men aldri trodd at noen ville reagere som de gjorde. Men det er altså dette som er den indirekte årsaken til volden som ble utøvet på én av guttene som ble banket opp, sier jentas far til Lindesnes Avis.

Les også: Anmeldte vold mot medelever i Mandal

Faren forsvarer imidlertid ikke reaksjonen til de anmeldte guttene.

— Jeg vil ikke forsvare handlingen som guttene utøvet på noen måte, men jeg vil bare fortelle at det faktisk var en grunn til at guttene tenkte slik de gjorde, sier faren.

Han og datteren skal onsdag levere utskrift av mailen ved Mandal politistasjon.

Ifølge stasjonssjef Bjart Gabrielsen mener politiet at de vil ha en bedre oversikt over volden i løpet av uken.

— Det er i høyeste grad også vår agenda å få rede på hva som ligger til grunn for voldsutøvelsen og å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Gabrielsen til avisen.