AGDER: Fvn.no skrev lørdag kveld om pågående skulpturselgere som var blitt observert i Evje og Hornnes og på Byglandsfjord. Også i dag har politiet fått meldinger om utlendinger som vekker irritasjon.

Gikk inn inn i hus

— Klokka 15.50 fikk vi melding om en kvinne som gikk inn og ut av forskjellige hus på Evje. Melder sier at folk ikke er flinke til å låse dørene i området og kvinnen mistenkes for å stjele, forteller operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet i Setesdal fant i ettermiddag fem polakker og ett kjøretøy. Det er ikke påvist at polakkene skal ha gjort noe straffbart, men politiet jobber med saken utover kvelden. Totalt skal det dreie seg om 8-10 polakker. De er tidligere registrert av politiet i Rogaland, Gjøvik og Lillehammer.

Observert mange stder

  • Vi fikk en lignende melding fra Birkeland klokka 17.39. To personer i en polskregistrert bil ble observert og huket inn for kontroll, sier Lauvnes.

Fvn.no har vært i kontakt med flere lesere som bor i sentrumsnære strøk på Birkeland og har hatt besøk av tiggere og selgere i løpet av lørdagen. Også på Hægeland, Øvrebø og i Farsund skal tiggere med skilt være observert.

En leser forteller at hun fikk besøk av en ung gutt med en plakat hvor blant annet skulpturer og Polen var nevnt. Flere lesere i Kristiansand, blant annet Sødal, Kuholmen, Hånes og Gimlevang har observert mistenkelige personer som har forsøkt seg på mistenkelig dørsalg.

Ved 18-tiden lørdag kveld skal en polakk ha bedt om penger ved Engekjerr i Lillesand. På en lapp skal et sykt barn ha blitt brukt som påskudd for å gi penger. Flere av dem fvn.no har vært i kontakt med omtaler tiggerne som nærmest truende.

Har du observert mistenkelige tiggere eller selgere? Tips eller meninger? Kontakt oss på tips@fvn.no / 03811, eller i debatten under saken.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med folk som har møtt på tiggere en rekke steder det siste døgnet. Kart: Finn.