fyrverkerityveri004.jpg Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: — De må ha benyttet bil og fylt opp kjøretøyet så langt de har evnet, sier Jan Yngve Gundersen i Pyro Consult.

Tyveriet har skjedd en gang i løpet av natt til fredag. Ifølge Gundersen var det folk på jobb til sent torsdag kveld. Tyveriet ble oppdaget av en ansatt fredag morgen.

Ifølge Gundersen har tyvene visst hva de var ute etter.

— De har gått etter store batterier og trekasser med fyrverkeri. Rett og slett ting som er store og dyre. De har fått med seg omtrent halvparten av innholdet i containeren, sier Gundersen.

fyrverkerityveri004.jpg Foto: Jon Anders Møllen

De stjålne varene har en utsalgspris på mellom 40 — 45.000 kroner. Gundersen har ennå ikke fått full oversikt over alt som er stjålet.

Containeren, låsene og alarmen er godkjent av Direktoratet fra samfunnssikkerhet og beredskap. Fyrverkeriet var innelåst med tre hengelåser.

— Stedet er godt opplyst, men det virker ikke som om de bryr seg. Vi fant heller ikke alarmen. Det kan tyde på at de har tatt den med seg eller kastet den et sted, sier Gundersen.

Han ønsker ikke å spekulere i hvem som kan stå bak.

— Det kan for så vidt være hvem som helst, men de som har gjort det har peiling. Dersom folk blir tilbudt varer på et gatehjørne, så bør de være oppmerksom på at det kan være tyvegods, sier Gundersen.

Tyveriet har ikke fått konsekvenser for det videre salget fram mot nyttårsaften.

— Jeg har holdt på med fyrverkeri i 30 år og får tak i de varene jeg trenger, sier Gundersen.