MARNARDAL: Resultatet fra fjorårshogsten — eller avvirkningen - i Marnardal ble på 41.000 kubikkmeter tommer. Det er over 9000 kubikkmeter mer enn den tidligere rekorden fra 1986, opplyser kommunens hjemmesider .

«Avvirkningsresultatet befester igjen Marnardal kommunes posisjon som den desidert største skogkommunen i Vest-Agder», skriver jordbruksjef Øyvind Jorstad.

Én årsak er de gode tømmerprisene i året som var. Dessuten drives det konsentrert, og flere maskinlag enn vanlig var i sving i 2010. For første gang opplever kommunen en hogst nær målsetningen. Og ettersom tilveksten av trær beregnes til å være på 90.000 kvadratmeter, er det ingen grunn til å bekymre seg for overhogst, tilføyer Jorstad.

Marnardal har mottatt 480.000 kroner i statlige penger for å sørge for at ungskogen igjen kommer opp - både for å produsere nytt tømmer, og for å binde CO2. Disse gode støtteordningene beskriver at våre myndigheter mener det er et svært viktig arbeid å sørge for at ungskogen kommer opp, både for å produsere nytt tømmer og for å binde CO2 som det jo er mye fokus på om dagen. I tillegg må man jo også vektlegge det som bør være den viktigste drivkraften, nemlig at investering i ny skog er en god investering i seg selv, en investering som både øker verdien på skogeiers eiendom, og gir verdifull kapital til neste generasjon.