KRISTIANSAND: Bensinstasjonen til Shell på Vige har i praksis vært åpen siden 8. april. Men det er kommende onsdag den formelle åpningen finner sted. Dét markeres blant annet ved å — i én time - senke bensin og diesel til personbiler til samme nivå som Shell Elvegata holdt ved åpningen i 1961: 1,04 kroner/literen. Til sammenligning satte dagens ordinære bensinpris prisrekord denne uka.

Regionssjef i Shell, Alexander Andersen, er klar over at pågangen kan bli stor. I en pressemeldingen bes ivrige bensinkunder følge anvisningen til vaktene under timen tilbudet varer.

— Vi skal lage en slags køordning, der vi retter trafikken mer mot Vige havnevei enn E 18. Det er viktig å ikke belaste den øvrige trafikken for mye, og vi har orientert politiet om åpningen, sier Andersen til fvn.no.

Han legger til:

— Det blir alltid et kaos ved slike tilbud. Men det skal bli et fornuftig og hyggelig kaos, lover han.

UP-sjefen enig

Distriktsleder Øystein Krogstad i UP samtykker i beskrivelsen.

- Kaos blir det sikkert. Og det er nok hyggelig også - for dem som kommer fram til pumpene, bemerker han.

Selv er han ikke informert om tilbudet, sier Krogstad - som regner med Shell i stedet må ha orientert operasjonsleder i Agder eller kristiansandspolitiet om timetilbudet på bensin.

— Jeg håper folk holder seg i skinnet, sier UP-lederen.

Shell-stasjonen på Vige erstatter stasjonen i Elvegata. Som én av de såkalte «framtidsstasjonene» til selskapet, har den LED-belysning som både skal gi bedre lys og redusere strømforbruket.