SONGDALEN: Selv om Dagrun Eriksen er innstilt av KrFs nominasjonskomite på første plass, har Hans Fredrik Grøvan fortsatt flertall ute blant lokallagene som sender delegater til nominasjonsmøtet.

Disses står fritt til å stemme på hvem de vil, selv om de har sterke føringer fra sine lokallag.

— Jeg tror mye kommer til å skje på nominasjonsmøtet. Da vil vi få en diskusjon om hva dette virkelig dreier seg om, nemlig om vi vil at KrFs nestleder og en god statsrådskandidat skal komme inn på Stortinget eller ikke. Jeg tror mange vil se at det vil vi, sier Arne Skraastad, lokallagsleder i Songdalen KrF og delegat til nominasjonsmøtet 16. november.

Står sterkt

Hvis delegatene stemmer etter det lokallagene anbefaler, får Grøvan 38 stemmer og Dagrun Eriksen 26. Forspranget skyldes at Grøvan sikret seg støtte i Kristiansand som sender 20 delegater.

Her ble delegater som støtter Dagrun Eriksen vraket av medlemmene.

— Jeg tror dessverre at innstillingen fra nominasjonskomiteen i KrF har lite å si for delegatene fra Kristiansand, men jeg håper noen kan snu for å gjenspeile at medlemsmøtet i Kristiansand KrF ikke var enstemmig, sier Atle Drøsdal som mener Dagrun Eriksen burde toppe lista.

Han sitter i bystyret i Kristiansand og var innstilt som delegat, men røk ut under medlemsmøtet i KrF der 71 støttet Grøvan og 15 støttet Dagrun Eriksen.

Bystyrerepresentant i Kristiansand, Irene Solli, mener nominasjonskomiteen har gjort jobben sin og ikke kun sett på de rene tallene etter høringsrunden i lokallagene.

— Det er helt klart større mulighet for Dagrun nå enn om hun hadde blitt vraket av nominasjonskomiteen. Nå er hun absolutt med i bildet, og det er viktig for hele partiet, sier Solli.

Vanskelig

Dagrun Eriksen har støtte i et flertall av lokallagene, men siden Grøvan har støtte i de mest folkerike områdene, ligger han altså best an til å vinne nominasjonskampen.

— Det er ikke overraskende at nominasjonskomiteen ble delt på midten. Det blir en utfordring for nominasjonsmøtet å skulle lande med begge beina på jorda, men det var nesten slik det måtte bli, sier fylkesvaraordfører Thore Westermoen som er en av Hans Fredrik Grøvans støttespillere.