EVJE OG HORNNES: — Det har vært full brann og vi driver nå med etterslukking og utflufting av stedet, opplyser brannsjef Jerry Reme ved Setesdal brannvesen IKS til Fædrelandsvennen.

Han rykket med to brannmannskap på tilsammen tjue mann til stedet da de fikk melding om sterk røykutvikling i Bjørnekroa i Evje og Hornnes kommune. Rykketiden var om lag 15-20 minutter for mannskapet. Da stod flammene ut av veggen på østsiden av det store bygget.

— Det har vært et stort oppdrag. Det er et stort bygg på 500 kvadratmeter med to etasjer og flammene kom ut av veggene da vi kom fram, sier Remme.

Ifølge brannsjefen har det ikke brent gjennom taket på bygget, men bygget er likevel påført store brannskader i østenden.

Nå avventer Setesdal brannvesen hjelp fra brannmannskapet i fra Kristiansand.

Berge verdier

— De skal se på hva vi kan berge av verdier på stedet, sier Remme og opplyser om at det ikke var folk i bygget da brannvesenet kom til stedet.

— Det var stengt i alle dører når vi kom fram. Per i dag så er stedet stengt, men det har tidligere fungert som en kafé og et overnattingssted, sier Remme.

Brannårsaken er så langt ikke kjent.

— Vi fikk først inn en melding om røykutvikling. Det tar sin tid å komme fram dit, men da brannmannskapene kom fram, var det brann i en vegg i selve kroa. Brannvesenet driver nå med etterslukking, og teknikere vil gjøre undersøkelser på stedet i morgen, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Politiet er nå i gang med å varsle eieren av kroa.

Ifølge brannvesenet er stedet lagt ut til salgs.