Kristiansand: — Jeg ble forespurt av administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst om hvem jeg ville anbefale som ny styreleder. Jeg anbefalte Dunsæd. Dessuten er vi midt i en styreperiode, og da er det ofte naturlig at nestleder rykker opp, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Fredag leder Bruno Dunsæd sitt første sykehusstyremøte og overtar rollen som styreleder etter Peder Olsen, som ble avsatt på grunn av roller i flere sykehus. Hun ble formelt valgt i styremøte i Helse Sør-Øst torsdag og fikk med seg tidligere Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland som nestleder. Ettersom hun er rådmann i Kvinesdal, er både leder og nestleder fra Vest-Agder.

Dette har fått ordføreren i Arendal, Einar Halvorsen, til å reagere kraftig. Han mener den ene av de to lederposisjonene burde gått til Aust-Agder, og at sykehusstriden mellom Arendal og Kristiansand ikke dempes av disse rokkeringene.— Direktør Jan Roger Olsen henvender seg bare til ett miljø, og det er i Kristiansand. Nå får han full støtte i styret. Det er jeg bekymret for, sa Halvorsen onsdag.

Olsen svarer:

— Det er styret i Helse Sør-Øst som utnevner styret i Sørlandet sykehus HF. Spørsmål om utnevnelser må rettes til dem, sier Olsen og understreker at han er veldig glad for at Bruno Dunsæd blir ny styreleder. Han mener det er viktig med kontinuitet både i ledelse og styre og oppfatter at hun har stor tillit i organisasjonen.

— Hvor stor er risikoen for at denne skjevfordelingen i styret vil virke som bensin på bålet i striden mellom Arendal og Kristiansand?

— Det må ikke være tvil om at styret i Helse Sør-Øst har utnevnt en styreleder og en nestleder som vil arbeide for det beste sykehustilbudet for alle i Agder. Det kan pasienter i landsdelen vår være tilfreds med, sier han.

— Hva tror du hun kan oppnå?

— Dunsæd har vist evne til langsiktig og helhetlig tenkning. Dette blir enda viktigere fremover nå som vi er i gang med Utviklingsplan 2030, sier Olsen som ikke er blitt spurt om nestlederkandidat.