KRISTIANSAND : – Tanken var at vi skulle dele ut ferske boller og kaffe til bilistene. Vi skulle egentlig sluse ut bilistene ved bensinstasjonen og flette de inn igjen ved oss, men skjønte raskt at dette ikke fungerte, sier daglig leder i eiendomsselskapet Din Eiendom, Trond Aske til fvn.no.

For mens bollene ble delt ut, så bygget køene seg opp og frustrasjonen kom blant bilistene som måtte vente. Flere ringte politiet som etter en stund fant årsaken til kødannelsen.

– Vi fikk flere sinte telefoner fra bilister som måtte vente uvanlig lenge ved Voie og Auglandsbukta, forteller operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Daglig leder Trond Aske var selv ute med syv kollegaer for å dele ut ferskvarene til bilister. Han legger seg paddeflat for bollefiaskoen.

– Vi har lyst å si unnskyld til alle som har måtte stå ekstra i kø. Vi ønsket bare å gi noe tilbake til befolkningen i Vågsbygd for å lyse opp hverdagen litt. Vi ønsket ikke å gi de mer kø, det er det jo nok av fra før, sier Aske.

Din Eiendoms bolleutdeling startet i sjutiden, men etter kort tid valgte de å avslutte da de så hvordan køene bygget seg opp. De lovte også politiet at de resterende 400 bollene skulle deles ut til veldedighet.

– Vi deler ut resten av bollene til skoler og barn som måtte trenge mat. Folk kan også komme innom å få drikkeflasker, buff og matbokser som vi egentlig også skulle dele ut, sier Akse.

– Sånn sett rettet de jo opp litt av skaden. Jeg tror dog ikke de kommer til å prøve det stuntet igjen, sier operasjonsleder Steinsland.