LILLESAND: Aust-Agder fylkesting vedtok i går at skolen får en ny linje i ambulansefag og en ny linje med hovedvekt på entreprenørskap og bedriftsutvikling. Sistnevnte blir den første av sitt slag i Agder, i følge Jan Ludvig Levinsen. Han har ansvaret for entreprenørskapsarbeid og ungdomsbedrifter ved gjeldende skole.

– Dette var deilig! Jeg trodde på at vi skulle få linjen, men var samtidig litt spent. Man vil jo gjerne holde litt igjen til man vet noe mer, sier han til fvn.no.

Levinsen var redd for å måtte kutte ut noe skolen allerede hadde, for å få nye tilbud. Studiespesialiseringen innen form og farge var foreslått lagt ned, men også denne får skolen beholde.

– Nå er alt bare velstand. Det er sånn man vil ha det.

Linjen i entreprenørskap og bedriftsutvikling skal gjøre elevene bevisst på alternativet å skape sin egen arbeidsplass. Ifølge Levinsen blir «learning by doing» et nøkkelbegrep.

– Klasserommet utvides ut mot næringslivet, hvor elevene vil få hjelp, info og kontakter. De vil også være med på å starte en ungdomsbedrift.

Ordfører Arne Thomassen, som har besøkt lignende linjer i Vestfold og Buskerud, tror linjen vil bety mye for en kommune i vekst.

– Lillesand ønsker stor aktivitet, og en linje i entreprenørskap og bedriftsutvikling passer som hånd i hanske.