KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett har gitt politiet en liten smekk over fingrene. Et krav om at en sjåfør skal levere inn førerkortet han hadde fått tilbake etter fartsovertredelse, er avvist av retten.

Den 33 år gamle mandalitten mistet førerkortet i forbindelse med en hastighetskontroll. Mannen har to prikker fra før, slik at det normalt skal være en inndragning på seks måneder.

Etter at førerkortet var inndratt, glemte politiet å sende saken over til retten etter tre uker slik loven krever. Dermed måtte politiet levere tilbake førerkortet til mandalsmannen, men ba samtidig retten om samtykke til et fortsatt beslag. Det kravet ble avvist av retten av flere grunner. En av grunnene var at bilførerens kone skulle føde og mandalitten hadde behov for raskt transport til sykehus.

«Etter en totalvurdering av sakens karakter, siktedes behov for førerkort og særlig den omstendighet at siktede har fått førerkortet tilbake og innrettet seg etter dette, finner retten at et nytt midlertidig beslag vil være uforholdsmessig. Det bemerkes at når politiet mener det er nødvendig med midlertidig beslag, er det svært viktig at lovens tidsfrist for oversendelse til retten overholdes. Begjæring om nytt midlertidig beslag tas derfor ikke til følge», heter det i tingrettsdommer Lillian Skranefjells avgjørelse.