KRISTIANSAND/GRIMSTAD: – Vi har et økt søkertall til veldig mange studier. Det har gjort at det er litt vanskeligere å komme inn i år, sier Bjørn J. Monstad, studiedirektør ved Universitetet i Agder.

Økning

I fjor studerte 8500 studenter ved UiA. Monstad regner med en økning på noen hundre studenter i det kommende skoleår, og er fornøyde med førsteopptaket.

– Vi er veldig godt fornøyde med tallene. Nå blir spennende å se hvor mange som takker ja, og hvor mange som møter opp til studiestart 16. august. Vi venter en oppgang fra fjoråret, sier Monstad.

Tallene fra Samordna Opptak viser at det totale antallet søkere til høyere utdanning i år er 103 631. I fjor var tallet 104238. – Nasjonalt har søkertallet gått litt ned, men hos oss har det gått opp. Det er gledelig, sier studiedirektøren.

Men selv om det totale søkertallet har gått ned på landsbasis, er det i år rekordmange som har fått tilbud om høyere studier. Rundt 71 500 søkere til universiteter og høyskoler har fått tilbud om studieplass. Det er 5 200 flere enn i fjor.

Resttorget

Har du ikke fått tilbud om studieplass, finnes det fortsatt ledige studier ved Universitetet i Agder. Bjørn J. Monstad kan fortelle at mange spennende studier ligger ute på nettsiden

– Når det gjelder restplassene er det ”førstemann til mølla” som gjelder. Det er akkurat som ved restplass til syden, det kan ligge utrolig mye spennende der, sier Monstad.

Studier i biologi, engelsk og drama er noe av det som ligger ute på Resttorget. Ingeniørstudiet i Grimstad har også fortsatt ledige studieplasser.