KRISTIANDSAND: — Jeg synes det var helt vilt, for å være ærlig, sier Tor Søyland, som satt i bussen som kolliderte fredag formiddag.

Uhellet skjedde cirka 200 meter etter avkjørselen fra E 18 til Barstølveien. M1-bussen fra Nettbuss havnet i siderabatten som skiller veibanen og sykkelstien. Den traff en lyktestolpe rundt klokken 09.30. Bussen tok med seg lyktestolpen, og den ble liggende som et trekkspill under bussen 20 meter lenger borte. Bussen har også revet opp en del gress og jord fra siderabatten.

Tor Søyland satt i det nest fremste setet i bussen. Han forteller at han skjønte at noe kom til å skje på vei opp bakken etter rundkjøringen.

- Føyk av setet

— Alt gikk normalt helt til sjåføren skulle svinge til høyre. Bussen svingte ekstra mye, og plutselig kjørte den opp på kanten. Den fortsatte videre og kjørte ned lyktestolpen, sier Søyland.

Lyktestolpen knuste frontruta på bussen.

— Alle i bussen føyk av setet. Jeg ropte «hva driver du med» til sjåføren, fortsetter han.

Ifølge passasjeren, som var på vei til jobb på Megaflis, var det cirka 25 personer i bussen. Ingen skal ha blitt skadet.

— Jeg føyk over til setet foran og stanget hodet i en søyle, sier Søyland, som halvannen time etter uhellet kjenner hodeverken komme.

Etterlyser sikkerhetsbelter

Han er glad for at ingen ble alvorlig skadet, men har en klar oppfordring til Nettbuss:

— De må få sikkerhetsbelter i bussene. Eldre damer klarer ikke å holde seg fast når bussen bråstopper, sier Tor Søyland.

Politiet opplyser at veien er sperret.

— Det er ikke meldt om personskader, men det har blitt sølt litt dieselolje. Strekningen er derfor sperret til sølet har blitt fjernet, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland.

NCC dirigerer trafikken. Folk som skal inn eller ut fra Sørlandsparken, må inntil videre bruke avkjørselen fra E 18 ved Sørlandssenteret.

Bussjåføren er rutinemessig tatt med til legevakten for utvidede prøver og vil avgi forklaring til politiet etterpå.