Kristiansand: Det fremgår av fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett, der 29-åringen i går ble varetektsfengslet for fire uker siktet for grov vold og mishandling.

Tingretten har varetektsfengslet mannen, på grunn av faren for gjentakelse av straffbare handlinger.

Ifølge siktelsen holdt den fengslede mannen sin kjæreste innesperret på badet i seks timer i løpet av lørdag fra klokka 10 til klokka 16. Inne på badet slo han ifølge siktelsen kjæresten flere ganger i hodet, ansiktet og på overkroppen. Han brukte en pakke med frossen kjøttdeig da han slo. I tillegg skal kvinnen ha blitt slått med våte håndklær og med hendene mens han satt opp på henne. Han skal også ha revet henne i håret og dunket hodet hennes flere ganger i flisgulvet, og tatt kvelertak på kvinnen. Ifølge siktelsen skal han ha løftet henne opp og slengt henne i gulvet med knærne mot flisene. Idet hun besvimte kastet han kaldt vann på henne og spylte henne i dusjen.

Den siktede 29-åringen har selv sagt at han ble angrepet med kniv av kvinnen, og at voldsepisoden bare hadde en varighet på cirka 15 minutter. Han motsatte seg varetektsfengsling, blant annet fordi han er i en stabil arbeidssituasjon.

Ifølge tingrettsdommer Marit Thorvaldsen fremstod fornærmede troverdig i sin forklaring, som også underbygges av de øvrige bevis i saken. «Det vises særlig til fotodokumentasjon som viser de omfattende skadene hun er påført samt legejournalen som beskriver skadene», heter det i kjennelsen fra tingretten.

«Retten har ved vurderingen lagt vekt på at denne saken er særlig alvorlig. Siktede er tidligere domfelt for vold, og selv om dette er tilbake til 2003 og 2005, underbygger det siktedes terskel for bruk av vold. Ved vurderingen av denne saken, vises det til fornærmedes forklaring om at siktede for 2–3 uker siden slo og banket henne gjentatte ganger etter at hun hadde fortalt siktede at forholdet deres var slutt. Omfanget og varigheten av den volden han nå er siktet for overfor fornærmede sett i sammenheng med det som skjedde forut for dette, underbygger klart faren for at siktede igjen vil begå vold mot fornærmede og at dette kan sette hennes liv og helse i fare. Det forhold at siktede ikke tar inn over seg de omfattende skadene fornærmede er påført og bagatelliserer det som skjedde støtter også opp om gjentakelsesfaren».

Varetektsperioden for 29-åringen, som er norsk statsborger med albansk opprinnelse, er satt til fire uker.