ARENDAL: Politiet har i forbindelse med en væpnet aksjon i Arendal pågrepet en etterlyst mann (38).

SKADET: Den etterlyste 38-åringen var involvert i en kollisjon i Torridalsveien lørdag kveld. Personen fra denne BMW stasjonsvognen ble kjørt til legevakten etter kollisjonen. Foto: Jan Oddvar Eide

Politiet opplyser til Fædrelandsvennen at mannen var etterlyst for biltyveri, fyllekjøring og kollisjonen i Torridalsveien lørdag kveld.

Den samme mannen var også etterlyst i forbindelse med et innbrudd i Arendal tidligere lørdag.

Pågrepet av politiet

Klokka 15.45 mandag var politiet utenfor et hus på Nedenes for å pågripe 38-åringen.

— Det ble aksjonert på to adresser. Den etterlyste mannen ble pågrepet på en adresse vest for Arendal sentrum, opplyser operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt i politiets presselogg.

38-åringen som ble pågrepet er bosatt i Vest-Agder. Pågripelsen skjedde uten dramatikk klokka 14.50. — Mannen er en kjenning av politiet og har tidligere hatt omgang med våpen. Politiet valgte derfor å bevæpne seg, sier Andersen.

Stakk av med bil etter kollisjon

38-åringen kjørte en BMW lørdag kveld som kolliderte med en annen bil av samme merke. 19 år gamle Hanne Holberg ble vitne til ulykken og stoppet for å hjelpe.

Den 38 år gamle mannen stakk da av med bilen hennes. Politiet jaktet på bilen natt til søndag.

Politiet sperret fylkesvei 401 mot Høvåg i håp om å finne mannen. Søndag morgen ble bilen funnet forlatt ved Kiwi på Lund.