Det opplyser klinikksjef Nina Iversen ved Sørlandet sykehus.

Allerede i sommer ble rehabiliteringen lagt om, og deler av avdelingen flyttet fra det som på folkemunne fortsatt heter Kongsgårdheimen, til sykehuset lokaler på Eg. På Kongsgård vurderer Kristiansand kommune å etablere et større lokalmedisinsk senter, men fortsatt holder noen av de ansatte i rehabiliteringsavdelingen til der.

I løpet av neste år kan alt av virksomhet ved Kongsgård rehabilitering bli flyttet opp til hovedbygningene til Sørlandet sykehus på Eg i Kristiansand. Foto: Torborg Igland, tore-andré baardsen

Antall sengeplasser er redusert fra 36 til 22, og fra 18. november sto 22 enerom klare til bruk på Eg. Flere av de som har jobbet i de 17 årsverkene, har fått nye jobber på sykehuset, i følge Iversen som videre opplyser at noen har valgt å gå over i andre jobber selv, og noen få har valgt å ta i mot en økonomisk sluttpakke.

— Virksomheten reduseres med 277 avdelingsopphold i budsjett 2014 i forhold til årets budsjett, skriver Iversen.

En av årsakene er at hofteprotesepasienter ikke lenger trenger så mye spesialisert rehabilitering. De som fortsatt trenger det, blir sendt til Eiken.

- Når flyttes alt til Eg?

— Det gjennomføres denne vinteren en gjennomgang av arealene i hovedbygget på Eg, for å vurdere mulighetene til å få plass til Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering. Dette skjer i så fall neppe før høsten 2014, skriver Iversen.