AGDER: — I hovedsak blir været bra. Unntaket er egentlig morgendagen for Sørlandets del. Da kommer det noe mer skyer og mulighet for litt regn. Men det går raskt over, lover Stig-Arild Fagerli, vakthavende meteorolog ved StormGeo.

En smule regn onsdag

Onsdag kan vi få rundt fem små millimeter regn, men så er det slutt for en god stund.

— Det ligger et kraftig høytrykk over Spitsbergen. Det betyr bra vær i hele Sør-Norge. Det er ikke noe som tyder på en omlegging før tidligst søndag eller mandag. Men de fleste prognosene viser at høytrykket holder seg stabilt fram til midten av neste uke, forteller Fagerli.

Temperaturene kan komme opp i 15 grader på dagtid.

— Det kan kanskje bli litt varmere om dagen i helga, men ikke mye over 15 grader. Det er likevel veldig fint vær til å være i slutten av september, påpeker Fagerli.

Mulig nattefrost

Men nettene kan bli ganske kalde.

— Det er sikkert mange steder som vil få den første nattefrosten de neste dagene. Hovedsaklig i indre strøk. Sjøen er fortsatt så varm at den vil holde nattefrosten unna kystnære strøk. Det er også sjanse for lokal morgentåke i dagene som kommer. Det gjelder også mest i indre strøk, sier Fagerli.

Hans kollega ved Meteorologisk institutt sier seg helt enig i godværsmeldingene.

— Etter onsdagen blir det fint igjen. Kjølige netter, men milde dager. Det blir lettskyet, pent vær og fine høstdager mot slutten av uka. Det blir helt rolige vindforhold. Siste uke i september ser altså fin og flott ut, sier Børje Johansson, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.