Faren er over på Bergen Lufthavn Flesland, opplyste politiet klokken 01.00. Det skriver Bergens Tidende.

Driften vil snart bli normalisert.

Politiet sperret sent onsdag kveld av termninalen på Bergen Lufthavn Flesland. Terminalen ble evakuert og stengt etter en bombetrussel.

Flyplassjef Adelheid Nes bekrefter at det kom inn en bombetrussel en gang mellom klokken 22.30 og 23.00. Hun ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt innringingen.

«Et heldig tidspunkt»

— Dette er veldig kjedelig for de det gjelder, men det var et heldig tidspunkt, sier flyplassjefen.

— Vi evakuerte alle de reisende til et hotell i nærheten. Jeg er her med dem nå. De har ikke fått bagasjen og noen vil gjerne avvente, sa Nes ved midnatt.

Hun anslo at det var rundt 150 passasjerer samlet på Clarion Hotel Bergen Airport.

— Jeg har også snakket med de ansatte. Vi er godt trent på slike situasjoner. Vi trener jevnlig på beredskap og avvikssituasjoner, la hun til.

Brannvesen og politi

Tre ankomst-fly ble fjernparkert mens politiet gjennomsøker terminalen. Ytterligere et fly skulle lande like etter midnatt. Ingen avganger ble påvirket.

Alle som oppholdt seg i terminalen, eller i nærheten av terminalen, ble kommandert vekk. Det samme gjelder bilene på kortidsparkeringen.

— Folk ble bedt om gå til hotellet ved siden av terminalen, forteller BT-journalist Kjetil Gillesvik.

Det ble i 23.40-tiden opplyst at passasjerene kunne få busstransport til sentrum, men mange har valgte altså å bli igjen for å få seg med bagasjen.

Et titall politifolk ankom flyplassen for å bidra i evakueringsarbeidet.

Brannvakten bekrefter at de rykket ut med to biler.

— For øvrig kan jeg ikke si noe. Det er politiet som må ta dette, sier vaktkommandør hos brannvesenet.

Satt fast i flyet

Et fly fra Oslo hadde nettopp landet da evakueringen begynte. Fem fly skulle lande på lufthavnen fra klokken 23.15 og utover, ifølgeAvinors nettsider. Det var ingen avganger så sent.

Et Lufthansa-fly fra Frankfurt sto på rullebanen, og passasjerene fikk ikke lov til å gå ut av flyet, forteller en passasjer til BT.

Klokken 23.57 fikk passasjerene beskjed om at de ville bli fraktet til helikopterterminalen med buss. Men så skjedde lite, og klokken 00.45 kom det ny beskjed, om at flyet nå kunne bruke terminalen igjen.

Også et fly fra London skal ha stått fast på rullebanen.

"Sitter på London-flyet. Vi får ikke forlate flyet. Får servert vann, ellers er vi trette og ønsker bare å komme oss hjem", skrev Per Stiegler i en sms til bt.no klokken 00.23. Et fly fra Riga landet rundt klokken 00.30 på Flesland etter å ha sirklet rundt i 20 minutter.

— Kapteinen sier at vi fortsatt ikke får lov til å gå av flyet, men at de prøver å finne alternative løsninger, fortalte en av passasjerene til BT.

Bombetrussel også mandag

Mandag ble det ringt inn en bombetrussel til Trondheim Lufthavn Værnes, som fører til stengning i i fire og halv time.

Etter den hendelsen etterlyser politiet en mann i 30-årene bosatt på Østlandet. Han er tidligere dømt for vold og trusler og har vært etterlyst av norsk politi siden mai.

Nord-Trøndelag politidistrikt har grunn til å tro at han oppholder seg i utlandet.