KAOS: Et helt team av brannbiler rykket ut til husbrannen i Søgne. Foto: Marthe R. Ervik

SØGNE: Cirka klokken 11.20 fikk brannvesenet melding om kraftig røykutvikling fra en bolig i Leireveien i Søgne.

Åtte minutter senere var brannvesenet på plass med røykdykkere.

— Brannen startet i en utleieleilighet i andre etasje, opplyser politiets innsatsleder Geir Tveit til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Skal ha startet på kjøkken

Det er foreløpig ikke sikker hva som forårsaket brannen, men en teori er at en plate har stått på og at det tok fyr i komfyren.

Hele andre etasje er utbrent, og en river nå veggene i huset for å forsikre seg om at det ikke er branntilløp flere steder.

Ingen var hjemme da brannen startet. Den ble oppdaget da de som bor i første etasje kom hjem, og en antar at det har brent i en halvtime før det ble oppdaget.

Kan ta uker før de kan flytte hjem

Klokken 11.49 meldte utrykningsleder at brannen skulle være slukket. Det er også sendt en restverdivogn fra Kristiansand til stedet. Overbefalsvakt i Kristiansand Brann og Redning, Vidar Ekse, sier at brannvesenet var heldig denne gangen.

— Vi fikk heldigvis hindret at brannen spredte seg til taket og første etasje. Det betyr at boligen er mulig å redde. Men den har betydelige sot, røyk- og vannskader, og det kan ta uker før familien som bor der får flytte hjem, sier han.

Brannvesenet driver med nå med et omfattende opprydningsarbeid på stedet.Familien holder sammen med brannvesenet på å redde ut verdisaker og dekke til møbler som blir stående.

Røykdykkere

— Vi har røykdykkere inne i boligen. Det er full fyr i huset, men personell på stedet pøser på med vann, sa operatøren ved 110 Agder tidligere tirsdag.

Alt som er av personell i Søgne ble kalt ut og det skal ha vært minst tre brannbiler, politi og ambulanse på stedet.