IKKE SKREMT: Andreas Øidna ble litt oppskaket, men ikke skremt da det begynte å brenne. - Han vi skulle på jobb til nå på morgenen må nok vente en stund før vi kommer, sier han. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: TømrerneAndreas Øidna og Tor Osmundsen fikk en dramatisk start på uka mandag morgen. På vei gjennom Oddernestunnelen begynte firmabilen plutselig å brenne.

— Vi merket at CD-spilleren begynte å fuske. Så blinket lysene helt vilt. Da vi nærmet oss tunnelåpningen røk det fra panseret og da vi kom ut i rundkjøringa sto flammene opp, sier Øidna.

Ble ikke redde

Øidna svingte av E 18 og inn på Esso Oddemarka da han skjønte noe var galt. Synlige brennmerker og et solid hull i panseret vitner om dramatikken.

De to arbeidskameratene kom seg ut av bilen uten skader og kontaktet brannvesenet.

- Dere ble ikke redde?

— Nei, nei. Eller. For å si det sånn: Det hadde vært gøy å hatt et kamera inne i bilen da det begynte å brenne, sier Øidna.

— Det var litt kaotisk der en stund. Det skjedde jo midt inne i tunnelen, sier Osmundsen.

Får skryt av brannvesenet

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 06.53 mandag morgen. Underbrannmester Erik Johannessen i Kristiansandregionen brann og redning skryter av måten de to håndterte brannen på.

— Sjåføren gjorde en god jobb. Da vi kom hadde han tømt to pulverapparater i bilen og slukket alt sammen selv. Han hadde til og med fått båret ut det meste av verktøy som var i bilen. Det eneste vi gjorde var å koble fra batteriet og kjøle det ned, sier Johannessen.

Johannessen roser også sjåføren for å ha kommet seg raskt av veien da det begynte å ryke.

Stengte bensinstasjonen

— Det er kanskje ikke det mest geniale å svinge inn på en bensinstasjon med en brennende bil, men han var lur nok til å stoppe et stykke unna. Det kokte nok litt en stund der, men alt gikk så greit som det kunne ha gått, sier Johannessen.

Han forteller at bensinstasjonen stengte alle pumpene da personalet fikk rede på hva som skjedde. En tankbil som var i ferd med å fylle på bensin i tankene stengte også slusene.

— Etter at brannen var slukket var det bare å åpne igjen, sier Johannessen.