REDDET NABOEN: Unni Wiik (t.h) kom tilfeldigvis forbi mens hennes 81 år gamle nabo klamret seg til brygga i bakgrunnen. Her snakker hun om dagens dramatiske hendelser med Inger Kristensen, som kom til med tepper etter at Wiik hadde reddet 81-åringen opp av vannet. Foto: Erlend Olsbu
FALT FRA BÅTEN: 81-åringen svømte rundt ti meter bort til bryggekanten etter at han falt fra denne båten. Her klamret han seg fast til Unni Wiik kom forbi. Foto: Erlend Olsbu

GRIMSTAD: — Han lå med hendene på brygga mens underkroppen lå nede i sjøen, sier Wiik til Fædrelandsvennen.

Hvor lenge 81-åringen har ligget slik er uvisst, men Wiik tror han må ha vært i vannet en god stund. Mest sannsynlig har fiskeren ramlet fra båten og deretter svømt bort til brygga ti meter unna for å ta seg opp.

REDDET NABOEN: 81-åringen klamret seg fast til denne brygga da Unni Wiik kom forbi. Hun fikk raskt dratt ham opp fra det iskalde vannet. Foto: Erlend Olsbu

— Han må ha kavet lenge i vannet før han kom seg bort hit. Han var godt kledd, men gjennomvåt og kald. Han hadde nesten ikke stemme igjen, men jeg tror ikke han hadde ropt på noen. Han prøvde nok å komme seg opp på egen hånd, sier Wiik.

Letter etter torskefisker

Grimstad-kvinnen forteller at hun var i området for å lete etter en annen fisker som hadde lovet henne en fin torsk til middag.

— Jeg fant ham ikke der båten hans skulle ligge og kjørte derfor bort hit for å høre om noen visste hvor han var. Her pleier det alltid å være folk, men jeg så ikke et menneske. Så fikk jeg plutselig øye på noe oransje ved brygga. Jeg lurte på om det var dykkere. Da jeg så hvem det var trodde jeg ikke mine egne øyne, sier Wiik.

Mannen bor i nærheten av Fevikkilen og Wiik kjenner 81-åringen godt fra før. Ifølge Wiik var 81-åringen på vei ut på sjøen for å fiske da han falt fra båten som lå fortøyd i båthavna.

— Det er et under at det gikk bra. Hans tid var ikke kommet, sier Wiik.

I god form

Etter å ha hjulpet naboen opp på brygga ringte hun etter hjelp.

— Mens jeg snakket med ambulansepersonellet kom det en annen nabo til. Hun er sykepleier og fikk tatt god hånd om ham til ambulansen kom, sier Wiik.

FALT FRA BÅTEN: 81-åringen svømte rundt ti meter bort til bryggekanten etter at han falt fra denne båten. Her klamret han seg fast til Unni Wiik kom forbi. Foto: Erlend Olsbu

— Jeg fikk hentet noen pledd slik at han fikk varmet seg. Han hadde ikke vondt noe sted, men var veldig kald, sier Inger Kristensen, som var ute for å gå tur med hundene da hun så hva som skjedde.Hendelsen ble meldt til AMK klokka 10.30 og kort tid etter var ambulansen på plass. 81-åringen lå tirsdag ettermiddag til observasjon på sykehuset i Arendal. Mannens kone opplyser til Fædrelandsvennen at han skal være i god form.