Bak disse veggene i offisersmessen til Kristiansand Forsvarsstiftelse Gimlemoen, var det 30-årslaget ble holdt. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: – Alt skjedde veldig fort, og jeg tror ingen var forberedt på at noe slikt kunne skje. Selv så jeg ikke at han ble knivstukket, men oppfattet raskt hva som var skjedd. Deretter hadde jeg bare fokus på å prøve å hjelpe til med å stoppe blødningene, sier broren til fornærmede.

Broren sier til Fædrelandsvennen at han er sterkt preget av hendelsen, men likevel lettet over at det ser ut til å ha gått rimelig greit med fornærmede.

Bak disse veggene i offisersmessen til Kristiansand Forsvarsstiftelse Gimlemoen, var det 30-årslaget ble holdt. Foto: Kjartan Bjelland

30-åringen ble kjørt direkte til Sørlandet sykehus Kristiansand, der han ble operert. I den første meldingen fra sykehuset het det at han var livstruende skadet. Senere ble tilstanden endret til kritisk og stabil, før politiet søndag ettermiddag kunne opplyse at han var våken og utenfor livsfare.Broren forteller at de tidligere denne kvelden hadde vært rundt 30 venner og familie samlet til hyggelig lag i offisersmessen som ligger i Kaserneveien på campus til Universitetet i Agder.

Pågrepet på stedet

Politiet pågrep den antatte 34 år gamle gjerningsmannen i umiddelbar nærheten av festlokalet. Vitneobservasjoner og spor på stedet bidro til en rask pågripelse, som foregikk uten dramatikk. Siktede er fra Kristiansand.

34-åringen ble etter pågripelsen satt i arresten i Kristiansand. Politiadvokat Liv Versland Seland opplyser til Fædrelandsvennen at han ikke blir avhørt før mandag formiddag. Det betyr at politiet ikke kommer til å fremstille han for varetektsfengsling før tirsdag.

– Den endelige siktelsen er ikke klar. I forbindelse med pågripelsen ble det utferdiget en foreløpig siktelse og ut fra denne er han siktet for legemsbeskadigelse, sier Liv Versland Seland.

Siktedes egen forklaring, vitnenes opplysninger og ikke minst skadeomfanget til fornærmede blir avgjørende for hva den endelige siktelsen blir. Uansett blir 34-åringen siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Siktelsen kan også bli forsøk på forsettlig drap.

Skjedde innendørs

–Knivstikkingen skjedde inne i selskapslokalet like etter klokka to natt til søndag. På dette tidspunket var de fleste gjestene gått hjem, og det var bare seks-sju personer igjen. Vi har snakket med alle disse, inkludert fornærmede, sier Petter Sandell som er leder av personavsnittet ved Agder politidistrikt.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt bekrefter at kniven som ble brukt ble funnet på stedet.

Petter Sandell sier vitnene i ulik grad så hva som skjedde og hva som var foranledningen for knivstikkingen. Politiet vil ikke opplyse om en mulig årsak for knivstikkingen før siktede er avhørt og etterforskningen kommet lenger.

Politiet avsluttet søndag formiddag de tekniske undersøkelsene, og friga samtidig lokalet som etter hendelsen ble avstengt.