SETESDAL: — Vi er bekymret, men sikre på at de er i live. Vi håper at de finner dem snart, sier Hannah (24) til Fædrelandsvennen.

24-åringen fra Mannheim i Tyskland er for tiden på ferie i Norge, sammen med kjæresten og sine to kvinnelige romkamerater.

Savnet

De to kvinnene er fremdeles savnet, etter at de gikk seg vill på tur i Setesdalsheiene.

— Jeg og kjæresten min kjørte dem til Berg på tirsdag. De skulle ta seg en gåtur i fjellet, mens jeg og kjæresten min dro på kanotur i Valle. Avtalen var at vi skulle møte dem på en turisthytte på onsdag, sier Hannah, som ikke ønsket å la seg avbilde eller oppgi etternavn.

Hørte fra dem onsdag morgen

23-åringen og 25-åringen som er savnet ga sist lyd fra seg onsdag morgen.

— Jeg fikk en tekstmelding hvor de beklaget at de hadde gått seg bort og at de ville møte oss, sier Hannah.

Ruta langs botnsvatnet er den gamle turistruta og er dårligere merket enn den nye. Politiet er usikre på om de to kan ha tatt den gamle, som ikke går til Svartnut slik planen var. Foto: Erlend Olsbu

De fire vennene hadde avtalt å møtes på turisthytta på Øyuvsbu klokka 16 onsdag. Da de ikke dukket opp ringte Hannah og kjæresten til politiet.— Vi er veldig takknemlige for det politiet og alle andre har gjort. De er veldig hjelpsomme og godt organisert, sier Hannah.

Godt kledd

De to kvinnene hadde med seg godt med klær, soveposer og litt mat. Leder av Nedre Setesdal Røde Kors, Svein Egil Syrtveit, er foreløpig ikke bekymret for helsetilstanden til kvinnene.

— Det er ikke greit å være borte i to døgn, men de er unge og spreke og har med seg klær og mat, sier Syrtveit.

Åtte grader natt til torsdag

Ifølge Syrtveit var det rundt 8 grader natt til torsdag.

— Hvorfor er det så vanskelig å finne dem?

De to savnede kvinnene skulle etter planen overnatte på Storenut natt til onsdag. Klokka 16 onsdag skulle de møte sine to venner på Øyuvsbu, men dukket aldri opp.

— Det er et stort område og vi har ingenting å gå etter, sier Syrtveit.Torsdag ettermiddagen måtte redningshelikopteret gi opp søket på grunn av tett tåke. Politiet har imidlertid kalt inn politihelikopteret for å bidra. Rundt klokka 14 var Røde Kors-mannskaper i ferd med å gjennomføre nye søk til fots.