br-7.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-6.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-5.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-4.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-3.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
br-1.jpg Foto: Vegard Nekstad

BIRKENES: Klokken 03.50 ble det meldt om brann i en enebolig i Nordåsen Terrasse på Birkeland. Flammene sto ut av bolighuset. To personer var hjemme i boligen og de klarte å komme seg ut før det var for sent.

VIDEO: Se bilder fra brannen og hør intervju med politiet

Ifølge vakthavende overbefal i Kristiansandsregionen brann og redning, Johnny Flæte, ble det slått alarm i Lillesand og Birkenes. Godt over ti brannfolk jobbet i natt med å temme den kraftige brannen.

— Da første bil fra brannvesenet kom fram så var det overtent. Det var også full fyr i to personbiler som sto tett til huset, sier innsatsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Raskt overtent

Flammene gjorde brannmannskapenes jobb umulig. Da brannvesenet kom fram var huset overtent og kunne ikke reddes. De to personene i huset kom seg ut ved egen hjelp. Begge ble kjørt med ambulanse til sykehus i Kristiansand, den ene med omfattende brannskader i bein og arm.

— Da etatene kom fram, hadde begge personene kommet seg ut. Den ene hadde brannskader på beina og begge ble kjørt til sykehus, sier innsatsleder Iveland.Sørlandet sykehus sendte tre ambulanser til brannstedet. Like før klokken 06.30 hadde sykehuset ennå ikke kommet med opplysninger om helsetilstanden til pasientene.

En time etter at brannen ble meldt, sto bare skjelettet igjen av huset. Resten hadde flammene fortært. To biler som sto utenfor bolighuset ble også totalskadet i brannen.

Satte opp vannspreder

Det brant i garasjen på nabotomten da brannmannskapene kom fram. Naboer hadde satt opp en vannspreder for å forsøke å hindre at brannen skulle spre seg ytterligere.

Brannårsaken er så langt ikke klarlagt. Politiet, som stilte med to patruljer på Birkeland, starter etterforskning i løpet av tirsdagen.

brann-2.jpg Foto: Leserbilde

Utskrevet fra sykehuset

De to personene som befant seg i huset ble sendt til sykehuset i natt.

— Den ene er alvorlig brannskadd og innlagt på sykehuset, mens den andre har blitt skrevet ut med kun mindre røykskader, sier Kjetil Nygård, fungerende lensmann i Birkenes til Fædrelandsvennen.

Årsaken til brannen er enda ukjent, men i følge politiet kan det virke som at det har tatt fyr i underetasjen.

— Det er en patrulje på stedet nå for å sikre foto, og krimteknikere skal sannsynligvis inn i morgen hvis det trengs, sier Nygård.

Huseieren er utskrevet fra sykehuset, og skal avhøres i løpet av dagen. Politiet håper da det vil komme fram opplysninger som kan føre til at man finner brannårsaken.