— Det har vært en rekke innbrudd langs riksvei 42 fra Arendal til Evje og Tonstad det siste døgnet. Det er indikasjoner på at det kan være en sammenheng mellom innbruddene, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

Advarer

Nå advarer politiet om situasjonen og ber innbyggerne være oppmerksomme.

— Folk på disse stedene er normalt litt årvåkne, men vi oppfordrer folk til å følge ekstra med, også på dagtid. Hvis folk ser trafikk med ukjente biler som kjører inn til gårder og hus, at folk noterer seg registreringsnummer og så videre, sier Andersen.

Sammenheng

- Hvilke likhetstrekk ser dere?

— Innbruddene har skjedd det siste døgnet. Og de har skjedd på dagen mens folk er på jobb. Det ser også ut til at de er på jakt etter mindre verdigjenstander, som for eksempel smykker, sier Andersen.

Han presiserer at dette er en observasjon politiet har gjort.

— Vi vil ikke kalle det et raid. Det er for få tilfeller. Og vi vet ikke om det er en sammenheng. Men det er noen likhetstrekk som gjør at vi gjerne vil gjøre folk oppmerksom på situasjonen, sier Andersen.

Innbruddene

Dette er innbruddene siste døgn:

Klokken 08.00 Arendal

Melding om et innbrudd/innstigningstyveri fra enebolig i løpet av natten. Det er stjålet kontanter, ei veske og bilnøkler.

Klokken 14.29 Kvinlog i Kvinesdal

Melding om innbrudd i privathus. Knust rute for å komme seg inn.

Uvisst hva som er tatt. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse.

Klokken 16.38 Sveindal i Audnedal

Melding om innbrudd i løpet av dagen i privatbolig. Knust rute og rotet masse rundt. Stjålet smykker med mere. Politi på vei for åstedsundersøkelse.