ARENDAL: — De sier nei til to barnehageopptak i året. De vil gi mindre pappaperm. Samtidig øker regjeringen forskjellene gjennom skattelettelser til de rikeste. Det rammer over alt, men spesielt på Sørlandet, sier Freddy de Ruiter, stortingsrepresentant fra Aust-Agder. Han peker på at Sørlandet sliter med lavere yrkesdeltakelse blant kvinner, noe som rammer både likestilling og næringslivet.

— Regjeringen setter dette arbeidet tilbake, hevder de Ruiter. Han er ikke imponert over hva landsdelen har fått fra Høyre-Frp-regjeringen.

— Dette er god voksenopplæring for de borgerlige politikerne på Sørlandet. Hver høst de siste sju-åtte årene har Peter Githmark (H), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) eller andre borgerlige ropt ut hvor elendig budsjettet er for Sørlandet, sier de Ruiter.

Han kaller det derfor både patetisk og komisk når Kjell Ingolf Ropstad uttaler til Fædrelandsvennen at han er småskuffet på Sørlandets vegne.

— Nå har han kjempet med nebb og klør for ny regjering i mange år. Han er en av regjeringens støttespillere. Nå skjønner kanskje han og de andre borgerlige at statsbudsjettet er nasjonalt, og at det finnes køordninger, fortsetter stortingsrepresentanten.