KRISTIANSAND: 12. april i fjor reiste 20-åringen fra Kristiansand til Oslo for å kjøpe hasj. I området rundt sentralstasjonen i hovedstaden kjøpte han 979 gram hasj for rundt 40.000 kroner, før han tok toget hjem igjen.

På jernbanestasjonen i Kristiansand ble han pågrepet av to politibetjenter. 20-åringen var da i besittelse av to pakker som hver inneholdt en halvkilo hasj.

Tilsto i retten

Under rettssaken like før jul avga 20-åringen en uforbeholden tilståelse. Han opplyste til retten at han jevnlig røyker hasj og at stoffet han kjøpte i Oslo var til eget bruk. Etter eget utsagn hadde han spart opp en del penger og gikk til innkjøp av et større kvantum for å oppnå rabatt.

I dommen viser retten til at narkotikaovertredelser i utgangspunktet kan straffes med samfunnsstraff. I dette tilfellet kom retten til at dette ikke var aktuelt, blant annet på grunn av 20-åringens tidligere straffehistorikk. Han er tidligere straffet for vold, trusler og narkotikalovbrudd.

Sitter fengslet for ran

Kristiansand tingrett kom frem til at han skal idømmes fem månders fengsel. I tillegg til narkotikakjøpet ble 20-åringen dømt for bruk av narkotika og for å ha forulempet politiet ved ett tilfelle i september i fjor.

Det er foreløpig uklart om 20-åringen kommer til å anke straffeutmålingen. Mannen sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for ranet av Budget Hotell 7. desember i fjor.