SØGNE: — Det blir en blanding av VGnett, fvn.no og Norge Rundt – i Søgne, sier pressemannen.

Med 23 års fartstid som fotograf og altmuligmann i VG, lanserer han nå nyhetsnettstedet N247 (tjuefiresju).

— De siste årene har jeg jobbet med intranett, hjemmeside og ekstern kommunikasjon hos Repstad, men nå er det forferdelig trangt i anleggsbransjen, sier Prebensen.

Speile Søgne

Det er fire år siden han tok sluttpakke fra jobben i VG, men for ti år siden holdt han på med noe lignende som det han starter nå. Da drev han også en lokal nettside med nytt fra Søgne, kalt ttnett.com – ting og tang fra Søgne.

— Målet med Ntjuefiresju er å speile Søgne, og det som er interessant for folk som bor der. Jeg er veldig opptatt av gladsaker, og å trekke fram folk som betyr noe for bygda, uten at de er så synlige i det daglige, sier Prebensen, som selv har vært bosatt i kommunen i 13 år.

Kun på nett

Han mener nettsiden hans mer vil være et supplement enn en konkurrent til Fædrelandsvennen og Søgne & Songdalen Budstikke.

— Vi er kun på nett, ikke på papir. Og jeg tror nok vi kommer til å være enda mer lokale, i alle fall sammenlignet med Fædrelandsvennen. Jeg går gjerne ut og fotograferer basarbarn, terskelen for å hente inn stoff er lav, sier Prebensen.

Nyheten om nettavisen ble lekket på Facebook sist fredag, før Prebensen var klar for å lansere.

— Det kom fram litt før vi hadde tenkt ja, så jeg måtte kaste meg rundt her. Det er fortsatt noen tekniske utfordringer vi holder på med å løse, forteller han.

Frilansere

Foreløpig er de bare to som jobber med nettstedet, Endre Ottem og Nicolai Prebensen, men Prebensen holder på å bygge opp en base av frilansere.

— Det er ikke bare å slippe løs folk med kamera. Jeg må først vite at jeg kan stole på dem, og lære dem å oppføre seg på et åsted, for eksempel. Alt som legges ut skal gjennom meg, forsikrer han.

Enn så lenge er det han selv som henter inn annonser for å sikre inntektssiden, men på sikt håper han å ha ansatte til å gjøre det.

- Hvorfor er det behov for denne nettsiden?

— Nei, det får vi jo finne ut av, om behovet er der. Jeg vet hvor store ressurser det krever å lage avis, og er innstilt på å være på 24 timer i døgnet den første tiden.

Får ny konkurrent

Roar Osmundsen, redaktør i Søgne & Songdalen Budstikke, ser for seg økt konkurranse med det nye nettstedet, men også økt mangfold.

— Det gjør lokalsamfunnene bedre, ikke dårligere. Nico er flink, og har drevet et lignende nettsted før. De var konkurrenter på nyheter da, og vil sikkert bli det igjen både for oss og Fædrelandsvennen, sier Osmundsen.

Men han har sine tvil om prosjektet er økonomisk bærekraftig.

— Utover dugnadsånd er det krevende å sikre tilstrekkelige inntekter på nett til å lønne nok journalister til å fylle samfunnsoppdraget i klassisk forstand, sier Roar Osmundsen.