HÆGEBOSTAD: Det forrige styret for Tingvatn fornminnepark og besøkssenter var tydelig på at det hadde ambisjoner om å få opp mot 30.000 besøkende i året. Fra åpningsdagen 23. juni i fjor, og ett år fram, var totalt 1.779 besøkende innom. I fjor sommer opplevde museumsvertene flere dager der det var flere ansatte enn gjester innom besøkssenteret, skriver Farsunds avis.

Nyvalgt styreleder og tidligere Sirdal-ordfører, Thor Jørgen Tjørhom (Sp), mener 30.000 besøkende årlig er et høyt ambisjonsnivå på kort sikt.

– Å få et slikt besøkstall krever knallhard jobbing. Det nye styret skal i samarbeid med daglig leder legge en strategi for hvordan vi kan få flere besøkende. Dette handler blant annet om markedsføring og innhold, sier Tjørhom til avisen.

Trenger mer aktivitet

Han mener det er viktig å skape liv og røre på plassen for å tiltrekke seg mer folk.

– Det må se levende ut. Vi må skape mer aktivitet slik at det blir attraktivt for barnefamilier. Men vi trenger mer tid på oss. Neste år kommer til å bli viktig, sier styrelederen.

Gruppeleder Lars Terje Grostøl for Frp i Hægebostad kommunestyre var sterk motstander av Tingparken da kommunen behandlet saken i sin tid. Nå håper han bare besøket kan ta seg opp, selv om han er noe skeptisk.

– Vi må bare gjøre det beste ut av det. Nå står anlegget der, så får vi håpe det bedrer seg. Jeg har ingen tro på at det blir noen publikumsmagnet, men håper det vil komme noe høyere besøkstall senere, sier Grostøl til avisen.