DYKKERE: Kystvakta sendte to dykkere i vannet for å konstatere at det ikke var folk om bord i båten. Foto: Hans Jacob Brekke
- FOR DUMT: Båtfører Carl Petter Benestad på redningsskøyta sier hendelsen i Høvåg svekker beredskapen rundt Kristiansand. Foto: Hans Jacob Brekke
STORT APPARAT: Politi, Kystvakta og redningsskøyta rykket ut etter melding om havarert båt ved Natvigtangen. Foto: Hans Jacob Brekke
HULL: Det ble funnet flere borede hull i skroget på den havarerte båt ved Natvigtangen. Båten hadde også dreggen kastet ut. Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: — Jeg syns det er så skammelig at jeg ikke kan få sagt det, uttaler Arnt Inge Vilhelmsen til Fædrelandsvennen.

Han jobber ved fiskeoppdrettsanlegget i Høvåg, og oppdaget mandag morgen noe unormalt ute i skjærgården.

Han kjørte ut med båten sin og oppdaget raskt at det var en båt med kjølen opp.

- Forsikringssvindel

— Jeg skjønte med en gang at dette måtte være forsikringssvindel, for jeg kunne tydelig se at det var boret huller i skroget, sier Vilhelmsen.

Politiet ble kontaktet. Noe som førte til at redningsskøyta, kystvakta og politiet rykket ut til Natvigtangen.

Vilhelmsen har selv jobbet på sjøen i flerfoldige år. Og han måtte for noen år siden få hjelp av redningsskøyta, da han fikk problemer med båten sin.

— Slike ting som dette her, tar ressurser fra folk som virkelig trenger det, sier han.

Dykkere i vannet

Selv om det var mange indikasjoner på at båten var forsøkt senket med vilje, tok redningsmennene ingen sjanser.

Kystvakta sendte to dykkere i vannet for å konstatere at båten var tom. Noe de fikk bekreftet.

— Vi gjør dette for å være helt sikre, opplyser innsatsleder Hans Waage i Agder politidistrikt.

Svekket beredskap

Båtfører Carl Petter Benestad på redningsskøyta "Kaptein Egil J. Nygård" sier han aldri har vært med på lignende utrykninger.

— Det setter i gang et vanvittig apparat. Skulle det komme en hendelse på sjøen vestover, er beredskapen vår svekket, sier han.

Benestad er skuffet over at noen vil sette andre mennesker i fare på denne måten.

Kostbart

Han skisserer at redningsskøyta i Kristiansand har en timepris på opptil 5000 kroner alene, når de er ute på oppdrag. Han håper de ansvarlige blir funnet og at de gjør opp for seg.

— Dette blir for dumt, og det er jo kriminelt. Vi får se om de finner ut hvem som skal faktureres for dette, sier båtføreren.