VENNESLA: Helsesjef Ragnhild Bendiksen var klokkeklar da hun argumenterte for kommunens syn overfor politikerne i levekårsutvaglet torsdag.

— Wehustoppens advokat hevder at hans klient ikke var varslet om vedtaket, men det var hun. Brev ble sendt for to uker siden, og vi har fått svar fra henne. Advokaten mener også at vedtaket om inndragelse av drifttillatelsen ikke er holdbart, men det begrunnes ikke dypere. Dette brevet skremmer ikke meg, sa hun til politikerne.

— Hyttene har vært brukt av andre enn turister, og det er et brudd på driftsavtalen. Ønsker innehaver å søke om langtidsutleie til andre, så må hun søke om det etter plan- og bygningsloven, sa Bendiksen.

Varslet erstatningskrav

Advokat Sverre Nordmo hadde i et brev sendt onsdag, varslet erstatningskrav mot Vennesla kommune dersom politikerne vedtok å inndra driftstillatelsen og stenge ned Wehustoppen camping.

Et eventuelt vedtak kan påføre Vennesla kommune erstatningsansvar for økonomiske tap ved Wehustoppen, mener han.

Men det tok ikke politikerne hensyn til.

— Nok er nok. Nå må vi sette ned foten og ikke tillate videre drift. Det har vært nok hendelser til at hun ikke skal få drive campingplass, sa Høyres Jens Røed.

— Dersom hun ønsker å rydde opp, pusse opp og gjøre plassen mer attraktiv, så må hun bare det, og søke på nytt, sa Steinar Fredriksen (Ap).

KLAR TALE: Politikerne i levekårsutvalget, ledet av Inger Turid Tonstad (KrF) var ikke i tvil om å stenge ned Wehustoppen fra 1. juni. Campingplassen er omstridt etter å ha slitt med en rekke problematiske forhold de siste årene. Foto: Henrik Ihme

— Dette er en grundig belyst sak, og selv om det er et drastisk vedtak, er dette godt fulgt opp, sa utvalgsleder Inger Turid Tonstad (KrF) om det enstemmige vedtaket.

Kan klage

Rådmann Svein Skisland minte om at innehaveren kan klage vedtaket inn for plan- og økonomiutvalget, hvor eventuelle nye saksopplysninger kan behandles.

Campinghyttene på Wehustoppen har blitt benyttet av rusmisbrukere og psykiatriske pasienter de siste årene, og fått mange naboklager. Driftstillatelsen vil bli inndratt fra 1. juni.