KRISTIANSAND: — Saken ble i dag opphevet på grunn av en saksbehandlingsfeil. Det er min klient fornøyd med, og håper at saken ikke vil gjenopptas, sier den tiltaltes forsvarer, Bengt Woldow til Fædrelandsvennen fredag.

Nektet forelegg

I januar ble Woldows klient, en 40 år gammel mann fra Kristiansand, dømt til å betale 20.000 kroner i bot for hensynsløs adferd etter at han plasserte et rødmalt grisehode utenfor moskeen i Festningsgata i fjor.

Mannen nektet opprinnelig å vedta et forelegg, og derfor ble saken brakt inn for retten.

- Irritert på muslimer

Saken startet da betjeningen på en dagligvarebutikk i Kristiansand 20. april i fjor varslet politiet om at en person hadde vært innom og bestilt et grisehode. Betjeningen hadde reagert på at mannen hadde fortalt at han skulle fylle grisehodet med sprengstoff og dynamitt, og deretter legge det foran en moské i Kristiansand.

Politiet startet etterforskning av saken etter at det ble funnet et rødmalt grisehode utenfor døra til moskeen i Fetningsgata. 40-åringen ble innkalt til avhør.

40-åringen forklarte i retten at han var mektig irritert på muslimene, fordi det helt tilbake i 2003 ble fjernet en tegning av en gris som hang på barneavdelingen på Sørlandet sykehus.